Svjetski priznata italijanska glumica, Sofia Loren, rođena je 20. septembra 1934. godine i bez sumnje se smatra jednom od najistaknutijih figura u svjetskoj kinematografiji. Njena karijera započela je početkom 1950-ih, a tokom dugogodišnjeg prisustva na filmskom platnu, ostvarila je niz nezaboravnih uloga u filmovima koji su postali klasici umjetnosti sedme umjetnosti. Neki od tih filmskih remek-djela uključuju “La Stradu,” “Brak u italijanskom stilu,” “Jučer, danas i sutra,” i “Dvije žene,” za koju je bila nagrađena prestižnim Oskarom.

No, nedavno je ova slavna glumica doživjela tragičan incident u svom domu, koji je rezultirao hitnom operacijom i ozbiljnim povredama. Prema izvještaju italijanskog lista “Corriere,” Sophia Loren, koja je nedavno proslavila svoj 89. rođendan, nenamjerno je kliznula i pala u svom domu u Ženevi upravo na svoj rođendan, 20. septembra. Prema pouzdanim izvorima koji su bliski novinarima, glumica je odmah prevezena u bolnicu, gdje su ljekari dijagnosticirali prijelom butne kosti. Zbog ozbiljnosti povrede, podvrgnuta je hitnoj operaciji, koja je prošla uspješno, i sada se očekuje period rehabilitacije.

Prije ovog nesrećnog događaja, italijanska ikona se pripremala za putovanje i inauguraciju svog četvrtog restorana koji nosi njeno ime u Italiji, što pokazuje njen neumorni duh i angažman čak i u kasnim osamdesetim godinama. Loren je, uprkos svojim godinama, uvijek isticala da se osjeća mlađom nego što brojke sugeriraju. Tokom promocije svog filma “The Life Ahead,” koji je premijerno prikazan na Netflixu prije tri godine, glumica je jasno istakla svoju vitalnost i vitalizam, te rekla da se osjeća kao da je u svojim dvadesetim godinama.

Osim toga, Sophia Loren je često naglašavala svoj pozitivan odnos prema sebi i tijelu. Ona je otvoreno govorila o svojoj zahvalnosti za svoje tijelo i potrebi da se volimo takvima kakvi jesmo. Loren se pitala zašto bismo mijenjali svoj izgled da bismo se uklopili u tuđe standarde ljepote, kad možemo biti zadovoljni sobom onakvima kakvi jesmo. Njen karizmatičan stav prema životu i izvanredna gluma ostavili su neizbrisiv trag u svijetu filma i inspirirali mnoge širom svijeta. Sophia Loren će zauvijek ostati ne samo filmska legenda, već i ikona samopouzdanja i autentičnosti.

Preporučujemo