Sanja Vejinović je 61-godipnja glumica je sa samo 20 godina svog života, osvojila tadašnju jugoslovensku publiku, zbog uloge Anđe u popularnom i čuvenom filmu “Banović Strahinja”. Iako tada jako mlada, u tom trenuku, Sanja je totalno profesionalno iznijela ulogu ove lijepe Anđe, koja je svom pre*jubom iznevjerila povjerenje svog supruga Strahinje bana.

Sanja Vejnović
Ipak, ono što rijetko ko zna je to da je Sanji Vejković te 1981. godine u filmu “Banović Strahinja” glas pozajmila Danica Maksimović.Zahvaljujući upravotoj ulozi, ona se probila na jugoslovenskoj sceni kao jedna od najpoželjnijih žena, a prije samo nekoliko godina, ista je svrstana i u najuži izbor filmske veb stranice IMDb najljepših svjetskih glumica starijih od 40 godina. Ova lijepa glumica je svojevremeno objavila i fotografiju sa raščupanom kosom i izgledom na kakv nismo navikli od nje, uz objašnjenje šta se zapravo dogodilo.


– Jedna od meni najzabavnijih i najdražih uloga – Milica Mamić! Ni eksplozija joj ne može ništa! Kud puklo da puklo – pojasnila je pored fotografije. Na njoj joj je lice prekriveno scenskom šminkom, a kosa raščupana, te je ovaj prizor mnoge prepao.

 

U seriji “Kud puklo da puklo” glumila je sestru Željka Pervana, zločestu advokaticu, vrlo britku na jeziku, a njen odnos s televizijskim bratom zabavljao je gledaoce. Poslije 40 godina od premijere filma “Banović Strahinja” reditelj Stefan Arsenijević sa novim filmom pod nazivom “Strahinja Banović” započinje bioskopski život u našoj zemlji sa prikazivanjem od 13. oktobra sa specijalnom projekcijom u Kulturnom centru Beograd. Višestruko nagrađivana ljubavna priča inspirisana srpskom epskom pjesmom „Banović Strahinja“ u Arsenijevićevom filmu smještena je u kontekst savremene izbjegličke krize.

Preporučujemo