Ljubomir Ljuba Aličić srpski je dobro poznati pjevač folk muzike, koji je na muzičkoj sceni već više od 40 godina donio mnogobrojne hitove koji su oduševljavali javnost!

Ljuba je svojim pjesmama oduševljavao mnoge iako su mnogi iz njegove generacije već napustili ovaj svijet, Ljuba se za svoje godine izvanredno drži i dan danas oduševljava mnoge sa svojim hitovima koje priređuje već dugo vremena.

Njegove hit pjesme ostaju i u današnjici i teško da koje veselje ili svadba prolazi bez jednog od njih, pjevač je i dan danas veoma tražen i izuzetno cijenjen kako među kolegama iz estradne scene tako i među njegovim fanovima.

Za razliku od ostalih, Ljuba svoje stečeno bogatstvo nije trošio na razno razne poroke već je većinu toga donosio kući, naime pjevač je takoreći čitav svoj život proveo sa suprugom Željkom i po mnogim pričama njih dvoje su zajedno još od njegove dvanaeste godine a ona je dvije godine starija od njega.

Brak su započeli veoma rano, Ljuba je čak bježao iz škole kako bi provodio vrijeme za mikrofonom iako njegov otac u to vrijeme nije želio takav život za njega pa je često izrevoltiran pravio nemile scene i tukao Ljubu.

Kako je Ljuba u više navrata potvrdio, njegova žena Željka mu je bila veliki oslonac i podrška tokom čitavog života. Nedavno je odlučio i prokomentarisati situaciju sa aktuelnim virusom pa je tako iznio detalje da je i sam bolovao u prethodnoj godini od istog virusa te da je Željka bila ta koja ga je podigla na noge. Prije par godina jedna od ekipa srpskog portala odlučila je posjetiti Ljubu, istu ekipu Ljuba je dočekao sa velikim gostoprimstvom i rado im je otvorio svoja vrata te pokazao imovinu kojom raspolaže, tom prilikom Ljuba ističe kako veliku zaslugu u njihovom domu preuzima Željka te da sve stečeno nije samo njegovom zaslugom.

Preporučujemo