Iskusni meteorolog Marko Čubrilo je na svojoj omiljenoj društvenoj mreži, Facebooku, podijelio sa svojim brojnim pratiteljima informativnu i izrazito detaljnu vremensku prognozu. U njegovom najnovijem ažuriranju, istaknuo je da se u narednim danima očekuje postupno slabljenje vjetra, što će biti popraćeno pretežno suhim vremenskim uvjetima.

Nadalje, dublje zaronivši u predviđanja, pružio je uvid u vremenske izazove koji nas očekuju tijekom narednog tjedna. Po njegovim preciznim prognozama, prvi dani donijet će nam daljnje ugodne toplinske uvjete, pružajući nam prijeko potrebno olakšanje od niskih temperatura. Međutim, utorak je označio kao dan kada će vjetar doseći svoj vrhunac, što bi potencijalno moglo utjecati na različite aspekte našeg svakodnevnog života.

Zahvaljujući svojoj stručnosti i dubokim uvidima, Marko Čubrilo je uspješno predočio javnosti sveobuhvatan pregled vremenskih prilika koje se očekuju u neposrednoj budućnosti. Sredina tjedna, prema njegovim prognozama, obilježit će prohladno i vlažno vrijeme, s čestim padavinama. Međutim, petak će donijeti još obilnije kiše prije nego što se vremenski uvjeti stabiliziraju prelaskom na sušnije i toplije uvjete za nadolazeći vikend. Kada se usmjerimo na preostale dane ovog mjeseca, meteorolozi predviđaju da će temperature ostati iznad prosjeka, no postoji mogućnost postupnog pada temperature kako se približavamo mjesecu studenom, vrativši se u okvire uobičajenih temperatura.

Nakon osobito kišne subote, nedjelja je donijela znatno ugodnije vremenske uvjete, uz smanjenje vjetra i povećano sunčano vrijeme. Iako bi u nekim područjima moglo biti povremenih pljuskova ili kratkotrajnih kiša, općenito će zapadni vjetar biti umjeren. Očekuje se da će dnevne temperature kretati u rasponu od +18 do +26 Celzijevih stupnjeva, s najvišim vrijednostima. Slijedeći tjedan započet će sušnijim i relativno blagim vremenskim uvjetima, iako će se u utorak pojaviti južni vjetar, snažnog i povremeno vrlo jakog intenziteta, iako neće doseći razine iz prethodnog dana.

Preporučujemo