Kao što smo ranije pisali, u petak je 57-godišnja Šapčanka Suzana B. preminula nakon trovanja gljivama, koje je prodalavala 72-godišnja Marija G., a još nekoliko njenih sugrađana se bore za život. Komšije ove nesretne žene kažu da je ona jako pazila na ishranu, i da je vodila zdrav naćin života, i da je baš iz tog razloga pobjedila i r*k.

Nakon tragične vijesti da je Suzana preminula, uprkos nadljudskim naporima ljekara koji su se borili za njen život , njeni najbliži su rekli za medije da su očekivali da će i iz ovve bite izaći kao pobjednik.

– Još uvek ne mogu da verujem da nije uspela i ovu nedaću da pobedi. Znate, ona je sve vreme bila pozitivna i imala je mnogo vere, pa je tako pobedila rak. Zbog te bolesti vodila je računa šta jede i ishranu je bazirala na zdravoj i prirodnoj hrani. Nakon trovanja pečurkama u početku se šalila na svoj račun, ali kako je vreme prolazilo, njoj je bivalo sve gore. I pored toga verovali smo da će preživeti. Njenoj sestri Mirjani je mnogo teško. Ona se neprestano molila da Suzana preživi – kaže prijateljica preminule žene.

Kako je ona rekla, Šapčani su godinama unazad višali Mariju da prodaje pečurke na pijaci, ali je ipak ne krive za Suzaninu sm*t.

Podsjećanja radi, osim Suzane, još 9 njenih sugrađana iz Šapca i Beograda se prošle nedelje javilo ljekarima sa simptomima trovanja. Ubrzo nakon toga prebačeni su na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, gdje je Suzana preminula.

Kako dodaje, Šapčani su godinama unazad viđali prodavačicu Mariju G. kako prodaje pečurke na pijaci. Međutim, ne krive je za Suzaninu smrt.

– Kupovao sam od nje pečurke i dobro je znam. Verujem da nije namerno htela da otruje nikoga – rekao je prodavac sa pijace Živinarnik.

Prodavačica Marija G. (72) uhapšena je 3. oktobra zbog sumnje da je mušterijama prodala otrovne gljive. Po saslušanju, njoj je određen pritvor do 30 dana.

– Izvesna količina pečuraka pronađena je prilikom hapšenja starice i one su poslate na toksikološku analizu. Ukoliko je u ovom uzorku bilo i drugih pečuraka osim jestivih, rezultati analize će potvrditi koja je tačno izazvala masovno trovanje

Preporučujemo