Paprika je nedvojbeno jedna od najukusnijih povrtnih kultura. Njihova svestranost omogućuje bezbrojne kombinacije kuhanja, bilo kao prilog, predjelo ili salata. Jedina mana ovog jarkog povrća je to što je relativno malo zasitno, što znači da vas možda neće dugo držati sitima.

Pripremite se za veliku žetvu sa svojim biljkama paprike. Unošenje ovog potpuno prirodnog gnojiva u tlo može povećati prinose. Ovo ekonomično i iznimno učinkovito rješenje savršeno je za organsko vrtlarstvo. Slijedite smjernice navedene na YouTube kanalu Simple & Easy kako biste osigurali najbolje rezultate. Uštedite novac na skupim gnojivima i stvorite vlastitu mješavinu. Započnite skupljanjem drvenog pepela, sastojka koji je lako dostupan i pristupačan u kuhinji. Dodajte ovu ekonomičnu komponentu u mješavinu za optimalnu izvedbu.

Za gustu smjesu trebat će vam 1 kilogram drvenog pepela i žlica sode bikarbone. Pravilna uporaba drvenog pepela uključuje pažljivo sipanje u prikladnu posudu, a zatim pomiješati sa sodom bikarbonom. Pažljivo ulijte ovu mješavinu ispod svake biljke paprike, pazeći da ne dođe u izravan dodir sa samom biljkom. Ova kombinacija sastojaka učinkovito potiče idealnu ishranu paprike i istovremeno je štiti od štetnika. Držite se ove metode i pouzdano možete očekivati ​​dobru žetvu.

Za više pojedinosti svakako pogledajte videozapis koji se nalazi na kraju članka. Dolazak dobre žetve najavljuje obilje hranjive hrane. Jeste li zainteresirani za perspektivu povećanja proizvodnje paprike? Obilnom primjenom ovog domaćeg gnojiva na vaše nježne biljke, one će vas nagraditi obilnom žetvom. Probajte i imat ćete ukusan čili! Kako biste osigurali obilnu žetvu, primijenite ovo jednostavno gnojivo bogato hranjivim tvarima izravno na korijenski sustav svake biljke paprike.

Za poticanje snažnog rasta i uspostavljanje zdravog korijenskog sustava, preporučuje se gnojidba paprike odmah nakon sadnje. Nakon 7-10 dana, prvu rundu gnojiva treba primijeniti na korijenje, dajući prednost dušiku kao glavnoj potrebi za hranjivim tvarima. Za dobar urod paprike potrebna je odgovarajuća opskrba dušikom za poticanje rasta nadzemnih dijelova. Kako bi se zadovoljile ove specifične potrebe, preporuča se peletirani konjski ili kravlji gnoj i peletirani kokošji gnoj.

Kako bi se potaknuo rast biljaka, važno im je osigurati odgovarajuću opskrbu dušikom. Vrijedan izvor ovog hranjiva je kravlji, konjski ili kokošji gnoj. Za najbolje rezultate preporuča se koristiti približno 100 grama granula, što odgovara jednoj šalici granuliranog gnojiva. Za pripremu gnojiva pomiješajte ga s 10 litara vode u kanti. Nakon toga, namočite gnojivo 4 sata kako biste osigurali potpuno otapanje. S ovom količinom može se uspješno posaditi oko 20 grmova. Prije primjene gnojivo dobro promiješajte i u korijen svake biljke ulijte oko pola litre gnojiva.

Kako bi se osigurao optimalan rast, važno je osigurati da tlo bude dovoljno vlažno prije gnojidbe. Stoga se preporuča zalijevanje biljaka paprike prije gnojidbe. Kada se amonijak i limunska kiselina povežu, dolazi do kemijske reakcije. Potrebno je 10 litara vode. Za ovaj proces potrebna je jedna žlica limunske kiseline. Osim toga, preporuča se koristiti 2 žlice 10% amonijaka. Za pravilnu upotrebu ovog gnojiva preporuča se u za to predviđenu posudu uliti 10 litara vode i dodati jednu žlicu limunske kiseline i dvije žlice amonijaka. Ove sastojke dobro promiješajte, pazeći da svaki korijen paprike bude dobro prekriven s pola litre pripremljenog gnojiva.

Preporučujemo