Nakon što je upoznao svoju sadašnju suprugu Stacey, Tom Crutchfield pokušao je potisnuti neodoljivu privlačnost koju je doživio prema njoj. To je bilo zbog značajne razlike u godinama između njih, s Tomom je imao 66 godina, a Stacey samo 33. Stacey, prethodni zdravstveni radnik, tražila je novi posao i posjetila Tomovu farmu reptila na Floridi, gdje je odmah uspostavljena veza. Iako su se u početku bojali razlike u godinama, Tom i Staceyina veza je brzo evoluirala iz dubokog prijateljstva u romantičnu vezu.

Nakon četiri godine, Tom, koji sada ima 70 godina, i Stejsi, koja ima 37 godina, doneli su odluku da se odvaže na neobičnu stenu. U početku je velika razlika u godinama od 32 godine predstavljala izazov kada su se prvi put sreli. Međutim, od tada ih to ne obazire na to, pa čak i odbacuju povremenu pretpostavku da su djed i unuka.
Prema Tomu, herpetologu koji je od tada penzionisan, on vjeruje da je Stejsina odluka da se preseli na njegovu farmu događaj koji mu je promijenio život i koji mu je donio ogromnu radost i ispunjenje.

Tom priznaje da nam je preostalo vrijeme da budemo zajedno ograničeno, ali mi smo posvećeni maksimalnom iskorištavanju naših trenutaka. Strah koji Tom doživljava nije od same smrti, već strah od toga da u potpunosti ne prihvati život tokom svog vremena na zemlji.
Koncept ujedinjene porodice za njih je još uvijek nov, a Tomova kćer, koja je 11 godina starija od Stacey, smatra da je posebno teško prilagoditi se.

Iako mnogi pojedinci pogrešno vjeruju da je Tom moj djed, ja sam došao do tačke u kojoj njihova percepcija više ne utiče na mene. Čuvanje moje ljubavi i radosti je od najveće važnosti i odbijam da dozvolim da njihove zablude to potkopaju.

Preporučujemo