Naša istaknuta glumica Jelisaveta Seka Sablić je ove godine proslavila svoj 80. rođendan, a ako je sudit po njenim mnogobrojnim angažmanima, ona još ne razmišlja o penziji. Ova legendarna glumica je bila na promocoiji debitantskog filma mlade rediteljke Sandre Mitrović, gdje igra jednu od glavnih uloga, komšinicu Živku. Iako iza sebe ima zavidnu karijeru, ona je sebi oduvijek bila ajveći kritičar.

ZAŠTO NAPADAJU SEKU SABLIĆ: „Otadžbina je tamo gde ti je dobro a ne gde su  sarme“ :: Hiperlink :: Lupiga

– Pročitam scenario i gledam da li ću moći, to nikada ne znate. Da li ću moći da izađem iz svojih nekih klišea, da nešto novo uradim, i idem dalje. Nisam volela da se gledam kada sam bila mlađa, a sada sam pristala na sebe i volim, vidim sve greške. Uvek mi se čini da je trebalo jače – rekla je glumica i dodala da za razliku od Živke koju glumi ne stiže da popije kafu sa svojim komšijama.

TALENTOVAN NA MAJKU: Ovo je sin Seke Sablić, a evo i čime se bavi (FOTO) ||  Story.rs
– Što sam starija, sve sam nervoznija. Zbog toga ne pijem kafu sa komšijama, a i iskrena da budem, nemam vremena. Poznajem sve stanare zgrade u kojoj živim, volim ih i cenim, ali se ne družim s njima. Vreme provodim tako što se bavim poslom koji volim, a nakon toga mi prija da budem sama i odmaram se, jer sam već u poznim starosti – rekla je glumica, pa dodala da ima blizak odnos sa sinom baš kao i junakinja koju glumi.

– Ima sličnosti u tom odnosu prema sinu. Majka uvek ostaje majka. To me je jako privuklo, inspirisalo me je i bilo mi je provokativno da nešto uradim. Htela sam i čvršće da odigram. I ja umem da podviknem na sina, ali i da udarim krpom kao Živka. Ranije sam gledala dokumentarce o ozbiljnim kriminalcima i tu videla da su ih majke prihvatale šta god da urade. To me je i privuklo ovoj priči. Živka je prihvatila sve što se dešava u životu svog sina i raduje se njegovom izlasku iako zna da će on ponovo da se vrati u zatvor. Pristojna sam domaćica, dovoljno za preživeti. Zaplakala sam kada sam prvi put odlgedala ovaj film. Bilo je jako emotivno – zaključila je glumica.

Preporučujemo