Čovek koji je stupio u bračnu zajednicu sa majkom Filipa Živojinovića nakon razvoda od Bobe, nije niko drugi do slavni košarkaš. Filip Živojinović i Aleksandra Prijović predstavljaju jedan od najharmoničnijih i najprepoznatljivijih mladih javnih parova u ovom regionu. Sa početkom niza rasprodatih koncerata A. Prijović, mediji su sve više bili zainteresovani za dinamiku njihovih porodičnih odnosa.

Opšte je poznato da je Filip sin čuvenog tenisera Slobodana Bobe Živojinovića. Iako se odnosi sa Lepom Brenom mogu opisati kao maćehinski, ona ga uvek posmatra kao svoje dete, pružajući mu bezuslovnu ljubav. Viktor i Stefan, sinovi iz veze Brene i Bobe, postali su mu braća po ocu. Međutim, Filip ima i porodicu sa majčine strane. Nakon razvoda od B. Živojinovića, njegova majka se ponovno udala, ovog puta za sportsku ikonu.

Zorica Nakić, dugogodišnja partnerka Filipove majke, je niko drugi do čuveni hrvatski košarkaš Ivo Nakić. Dok je bio aktivni igrač, Ivo je 1985. godine osvojio Kup evropskih šampiona sa Cibonom, pre nego što je prešao u Partizan, ostavljajući neizbrisiv trag u tom beogradskom klubu. Njegova generacija je, bez sumnje, zabeležila najveći uspeh crno-belih košarkaša u istoriji, osvajajući Evropu 1992. godine.

Filip, izražavajući duboko poštovanje prema svom očuhu, Ivo Nakiću, jednom prilikom je na Instagramu napisao: “Moj omiljeni košarkaš svih vremena. Najbolji očuh na svetu i prijatelj za sva vremena. Jedan i jedini Ivo Nakić.” Ivo, iz braka sa Zoricom, ima dvoje dece, sina Marija i ćerku Ivu, sa kojima se Filip odlično slaže i često se viđa.

Sin Iva Nakića, nasledivši ljubav prema košarci od svog oca, sledi njegove stope. Karijeru je započeo u Real Madridu i Ostendeu, a trenutno brani boje Igokee.

Preporučujemo