Pas i mačka su doživjeli jeziv kraj, čiju sudbinu je zapečatila njihova vlasnica Laura Tejt, koja je odlučila napustiti stan u kojem su zajedno živjeli. Bez i najmanje suosjećanja, zaključala je vrata za sobom i otišla, ostavivši svoja dva krznena prijatelja zarobljena u stanu koji su nazivali domom.

Bez imalo obzira prema njihovim osnovnim potrebama za hranom i vodom, Laura je svoje ljubimce prepustila bespomoćnoj sudbini. Nitko nije ni imao pojma da se iselila iz njihova životnog prostora sve dok susjedi nisu osjetili oduran smrad, koji je bio potekao od trulog mesa i smrti koja je vrebala. Tek tada su obavijestili njezinog stanodavca, koji je hitno stigao do stana i ostao zapanjen onime što je zatekao.

U žurbi je pozvao inspektore, koji su brzo pronašli crnog psa bul terijera kako leži mrtav u hodniku. Nesrećna životinja se u očajničkom naporu probila kroz vrata, čak su je tragovi njezinih očajničkih pokušaja da se oslobodi ozlijedili. Izgubivši svaku nadu u preživljavanje, pas je udahnuo posljednji put u tom mračnom hodniku. Njegovo tijelo bilo je na samrti, iscrpljeno i gotovo neprepoznatljivo, prema riječima inspektora.

Mačka nije prošla ništa bolje – njezino mrtvo tijelo nađeno je zatrpano smećem u jednoj od spavaćih soba. Prema procjenama, njih dvoje su preminuli barem tjedan dana prije nego što su otkriveni. Cijeli stan bio je preplavljen trulim mirisima urina i izmeta, svjedočeći o agoniji koju su morali proći.

Sve ovo dogodilo se 14. travnja prošle godine, no nedavno je završeno suđenje Lauri, 34-godišnjoj vlasnici. Priznala je svoju krivicu i osuđena je na zatvorsku kaznu od 20 tjedana, s uvjetom na 12 mjeseci. Osim toga, u idućih deset godina zabranjeno joj je posjedovanje kućnih ljubimaca, a morat će obaviti i društveno koristan rad.

Nekoliko članova javnosti nije moglo prihvatiti činjenicu da nije završila u zatvoru zbog usmrćivanja psa i mačke. Laura se pokušala opravdati tvrdeći da je namjeravala doći po svoje ljubimce nakon što se smjesti kod prijatelja, ali nažalost, nikada se nije vratila. Zbog tog nemara i neodgovornosti, oboje su izgubili život u svojem vlastitom domu, prepušteni očaju, gladi i žeđi.

Preporučujemo