Otkrivena je zlokobna poruka koja se povezuje sa osumnjičenim za stravično masovno ubistvo u Mejnu. Nadležni organi su otkrili poruku koja pripada Robertu Kardu, glavnokrivcu za krvavi incident, a ta poruka je sugerirala da je očekivao svoj kraj i izgledala je gotovo kao samoubilačko pismo, izjavio je jedan od službenika za provođenje zakona u razgovoru s CNN-om.

To je samo djelomično obrazložilo zašto su istražitelji preusmjerili svoje napore prema ispitivanju okolnih vodenih puteva, kako je izjavio izvor iz policije. Navedena poruka, prema opisu tog zvaničnika, u osnovi je pružila informacije i upute drugima o tome gdje bi se stvari mogle sakriti i odložiti, konačno naznačujući da će Kard vjerojatno biti mrtav kada se poruka otkrije ili pročita.

Sada već treći dan traje opsežna potraga za rezervistom američke vojske Robertom Kardom, koji je osumnjičen za ubojstvo 18 ljudi i ranjavanje njih 13 u masovnom pucnjavi u Luistonu, Mejn. Vlasti prate prirodni tijek tragova, uključujući analizu potencijalnih sljedećih koraka koje bi Kard mogao poduzeti, a također se pripremaju za pretragu vodenih površina, osobito oko mjesta gdje je pronađeno Kardovo vozilo.

U prethodnom danu, istražitelji su detaljno pregledali Kardov automobil i pronašli pušku AR-15 kalibra .308, kako je izjavio zvaničnik policije. Drugi službenik za provođenje zakona je za CNN izjavio da se ta puška iznimno poklapa s oružjem koje je korišteno u napadu, s obzirom na opis i kalibar.

Biro za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive (ATF) će provesti testove kako bi se utvrdilo može li pronađeno oružje biti povezano s mecima i čahurama pronađenim na dvama mjestima masovne pucnjave.Vlasti su u četvrtak izdale najmanje tri naloga za pretres Kardovog vozila, njegove kuće i druge imovine, prema izvoru koji je informirao o postupcima pretresa tijekom petka.

Preporučujemo