Nakon što su djeca oduzeta od majke koja je ršila fi*ičko na*ilje nad svojom kćerkom, oni su pregledani i ustaovljeno je da nemaju fizičkih povreda. Smješteni su u Centar za zaštitu odojčadi, djece i omladine “Zvečanska”. Naime, prije dva dana građane naše zemlje uzenmirrio je snimak, na kojem se dalo vidjeti kako majka bez milosti ša*ara i u*ara po glavi svoju 3-godišnju kćerku , koja nakon toga pada na pod, ali majka ne prestaje da je okrivljuje i pri*eti joj zbog izvjesnog Zorana.Milica je mamina princeza" Ovo je žena koja krvnički tuče svoju kćerkicu - Srpskainfo

Saznalo se da se radi o Slavici Đilas iz Begaljice, koja je odmah uhapšena i saslušana zbog sumnje da je počinila krivično djeo na*ilje u porodici nad njenom maloljetnom kćerkom. Slavica je u izjavi za domaće medije, za se okriviila svoju majku koja je kako kaže, pri*ilila na sve to, jer je prijetila kako če da joj u*ije njenog 1-godišnjeg sina.

Uhićena majka iz Srbije koja je tukla kćer: 'Nisam je jako udarila, majka me natjerala' - Večernji.hr
“Detalje i dalji plan starateljske zaštite navedene maloletne dece GCSR kao organ staratljstva ne može iznosti u javnost. Na čuvanje i poverljivost podataka i isključivanje javnosti iz rada na konkretnom slučaju obavezuje nas kako zakon (Porodični zakon, član 206; Pravilnik o organizaciji, normativima i standardima rada centra za socijalni rad , član 14) tako i profesionalna etika”.

Jutarnji list - ZASTRAŠUJUĆI REZULTATI VELIKOG ISTRAŽIVANJA Sve više okrutnih djevojčica tuče svoje roditelje!

Ipak, govoreći uopšteno, neke od sljedećih opcija bit će primjenjene i u slučaju mališana. Kkao su dodali iz Centra a socijaln rad, djeca koja se izdvoje iz svoje biološke porodice, malo nakon izdvajanja , uzevši u obzir uzrast i zdravstveno stanje te djece, odmah se smještaju u prihvatilište hraniteljsku ili srodničku porodicuu ustanovu socijalne zaštite.

Preporučujemo