Još jedna neodolatna repriza čuvene serije “Ranjeni orao” koja trenutno fascinira gledatelje na uglednoj Kurir televiziji, bez sumnje, obogatila je i obnovila prisjećanja brojne publike na iznimno romantičnu priču, autorskog pera slavne književnice Mir-Jam, čija nezaboravna junakinja Anđelka oživljava na malim ekranima zahvaljujući izvanrednoj glumici Slobodi Mićalović. Taj čarobni svijet režirao je majstor kinematografije, Zdravko Šotra, koji je prvi uočio Slobodin izvanredan talent dok je još bila mlada studentica glume na časovima profesora Predraga Bajčetića. Na trećoj godini studija, pozvao ju je na kasting za filmsko ostvarenje “Zona Zamfirova”, čime je započela svoj put u svijetu filmske umjetnosti.

Sledile su niz uloga koje su je nepovratno etablirale u srcima gledatelja, čineći je jednom od najomiljenijih glumica. Na njezinom profesionalnom putovanju, često se sudarala s neprolaznim kolegom, legendarnim Draganom Nikolićem, koji je specifično u seriji “Ranjeni orao” utjelovio ulogu Anđelkina ujaka, budućeg zaručnika. Njih dvoje susreli su se i na setu drugog Šotrinog filma, “Pljačka Trećeg rajha”, gdje se Sloboda često prisjećala brojnih anegdota koje je s ovim slavnim glumcem doživjela na snimanju.

Jednom je prilikom, u intervjuu, Sloboda dijelila priču o kolegama s kojima je uvijek s oduševljenjem radila, a u središtu te priče bio je legendarni Dragan. Naime, ispričala je dvije nevjerojatne anegdote, od kojih je prva povezana s produkcijom filma “Zona Zamfirova”. U jednoj sceni koja se odvijala u crkvi, okupilo se čak osamdeset glumaca i statista, svi nestrpljivo čekajući redateljev znak za početak snimanja. Međutim, iznenada je Dragan Nikolić izgovorio to magično “akcija”, izazivajući masovnu trku prema vratima crkve. Bilo je potrebno cijeli sat da se svi vrate na svoja mjesta, a ta nepredvidivost i ljubav prema šali postali su neizostavan dio njegove ličnosti.

U drugoj anegdoti, tijekom snimanja filma “Pljačka Trećeg rajha”, Dragan je poslao Slobodu da lakira nokte na svojim rukama, unatoč činjenici da je igrala ulogu zarobljene Jevrejke, što je podrazumijevalo stroga pravila šminkanja. Sloboda se kasnije prisjećala kako je tri sata pokušavala skinuti svijetlocrveni lak s noktiju, s osmijehom na licu, jer su takvi trenuci obilježili njezinu nevjerojatnu suradnju s neponovljivim Draganom Nikolićem.

Preporučujemo